Lucka 17

Här kommer lite tips :) Direkt kopierat här ifrån http://shirinsaleh.bubbleroom.se/skonhetstips

Hej på er!!

Nu har jag skrivit klar min uppsats och det gick riktigt fort, bara eller när man väl sätter sig så går det undan! Tänkte i alla fall köra på ett litet skönhetstips nu, måste ju få ut det innan jag lägger mig i alla fall.

Idag så handlar det om slitet hår och kluvna hårtoppar, hur förebygger man det??

Kluvna Hårtoppar

En kluven hårtopp uppstår när håret är slitet och skadat. Som ni säkert har sett och hört, och som jag även har skrivir om i bloggen, är att man inte kan reparera kluvna hårtoppar. Nej, men det går att förebygga, om du börjar redan idag så kanske du slipper dem.

Klipp dig: För att kunna ens börja tänka på att förebygga kluvna hårtoppar så måste du ha ett fräscht och fint hår. Gå till frisören och toppa dig för att få bort allt slitet. Se helst till att gå kanske var sjätte vecka för att upprätthålla din look, du behöver dock inte klippa så mycket, utan det räcker med en halv centimeter.

Ute: När du är ute så ska du skydda håret så ofta som möjligt. Spraya i solskyddsspray och skydda med en mössa eller liknande.

Borsta: Undvik metallkammar och borstar, håll dig till naturliga material och gärna en borste av svinborst. Välj en plast glestandad kam istället för en tät. Kamma håret när det är blött, inte borsta.

Värme: Du bör indvika värmen så ofta som möjligt. Fast ibland så är det svårt att lägga ifrån sig något, eftersom att det gör ditt hår snyggt, men välj en dag där du helt är utan värmeprodukter. En dag i veckan är inte för mycket begärt, eller hur? ANVÄND VÄRMESKYDD!!, behöver väl inte säga mer än så.

Sova: När du ska lägga dig så fläta håret eller sätt upp i en hög tofs för att minimera slitage. Använd en tofs av frotté eller tyg, inga med en metallplatta. Välj helst en kudde av satin för att minska slitage och tovor, inget måste, men det är en liten hjälp på traven.

Conditioner: Använd en conditioner och leave in balsam regelbundet. För att maximera så kan du en gång i veckan packa in håret och linda om plastfolie. Plastfolien värmer upp och gör så att håret absorberar inpackningen bättre, tvätta ur efter ca 10-15 minuter.

Serum: Serum är bra för både glans och för att förebygga kluvna hårtoppar. Det är smidigt och går att använda varje dag, dygnet runt, vått som torrt.

En snabbguide och vägen till ett hår utan eländiga kluvna toppar!!!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback